Verzenden & retourneren

Verzending

Verzending binnen de E.U.

Jouw order wordt meestal verzonden met PostNL, DPD, UPS, DHL of 3rd party logistieke partner, je ontvangt op het moment dat je bestelling ons magazijn verlaten heeft een e-mail ter bevestiging, met vermelding van een track&trace code (niet al onze partners werken met track&trace, in dat geval ontvangt u een email met de verwachte leveringsinformatie). Je kan deze code gebruiken om jouw zending dan te volgen via de website van PostNL, DPD, UPS, DHL. Doorgaans is een zending 1-2 dagen onderweg binnen Nederland en België, en 3-4 dagen naar Duitsland en Oostenrijk. Bij bestellingen buiten de Benelux landen in Europa is dit ongeveer 5-6 dagen. Voor groteren pakketen (meubels etc.) kunnen de leveringstijden verschillen. U wordt dan per email geïnformeerd. 

Let op! De leveringstijden die hier genoemd worden zijn niet altijd haalbaar voor onze logistieke partners.

Verzending buiten de E.U.

Onze woonaccessoires en meubels kunnen wereldwijd worden verzonden, binnen het netwerk van onze partners. 

Verzendkosten

De verzending per pakketdienst is gratis binnen Nederland.

Buiten Nederland zijn er verzendkosten aan verbonden. Wat de kosten zijn ziet u tijdens het afrekenen.

De verzendkosten voor landen buiten de E.U. worden ad-hoc berekent. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie. 

Retourneren

Niet helemaal tevreden? Wij helpen je!

Een product via het internet of de telefoon besteld en toch niet helemaal tevreden? Veel van onze producten kunnen binnen 14 dagen geretourneerd worden. Sommige producten zijn uitgezonderd, bijvoorbeeld omdat je deze zelf samengesteld hebt (maatwerk). Wel hanteren wij een aantal voorwaarden, zorg bijvoorbeeld dat de originele verpakking bewaard blijft.

14 dagen bedenktermijn

Bij Berlano loop je geen enkel risico. Voor elk online besteld product geldt een bedenktermijn van 14 dagen, ingaande de eerste dag nadat de bestelling bij je is afgeleverd. Ben je niet helemaal tevreden over je aankoop en is het product, indien mogelijk, ongebruikt en onbeschadigd, dan kan je het, zonder opgaaf van redenen, aan ons retourneren. Wij adviseren altijd de verzenddoos en de originele pakking voorzichtig open te maken, zodat je deze weer kunt gebruiken als je de bestelling wilt terugsturen. 

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben terug gekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet langer dan 14 dagen na de dag waarop u besluit de overeenkomst te herroepen en aan ons heeft meegedeeld, aan ons terug te zenden. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
Het verzendrisico en de kosten van het terugsturen komen voor rekening van de koper. De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor uw rekening.
U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg zijn van gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Procedure retourneren kleine pakketpost  (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

  • Neem altijd eerst contact op met onze afdeling Klantenservice en meld dat je een artikel wilt retourneren.
  • Gebruik voor de retourzending de adresgegevens van Berlano zoals aangegeven door onze klantenservice en vermeld deze duidelijk op de retourzending.
  • Verpak het product met zorg - in de originele verpakking - en lever vervolgens het pakket af bij een PostNL, DHL, DPD punt:

   • Zodra wij het geretourneerde artikel hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging per email.
  • Het door jou reeds betaalde aankoopbedrag (+ de eventueel betaalde verzendkosten) wordt vervolgens binnen 4 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde product, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst door ons terugbetaald op de bij ons bekende bankrekening.

Procedure retourneren grote producten, zoals banken, tafels en kasten (mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst)

  • Neem altijd eerst contact op met onze afdeling Klantenservice en meld dat je een artikel wilt retourneren.
  • Verpak het product met zorg - in de originele verpakking – volg de gegeven instructies van onze klantenservice op:

 

  • Zodra wij het geretourneerde artikel hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging per email.
  • Het door jou reeds betaalde aankoopbedrag (met aftrek van de eventuele retourkosten) wordt vervolgens binnen 4 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde product, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de overeenkomst door ons terugbetaald op de bij ons bekende bankrekening, met aftrek van de kosten van de retourzending.

 

Bijlage I: formulier voor herroeping (retourneren)

Klik hier voor het formulier 

 

Klachtafhandeling

Wij verwerken je bestelling ten alle tijden met de grootst mogelijke zorg. Mocht er toch onverhoopt iets niet naar wens zijn verlopen, dan kan je op onze klachtafhandeling pagina onze klachtafhandeling procedure inzien.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »